Banner Tekst

Op zoek naar kleinere aantallen? Ontdek ons unieke aanbod per stuk op Dutch Ceramics - Klik hier!

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
Ga terug

De smaak van kaas gevangen in keramische kunst

27 maart 2024

De smaak van kaas gevangen in keramische kunst 

Welkom bij Schoonhoven Keramiek, gelegen in het charmante Gouderak, naast de beroemde kaashoofdstad Gouda. Al meer dan een eeuw, sinds 1920, blinken we uit in het ambachtelijk vervaardigen van uniek keramiek en aardewerk. Onze producten, diepgeworteld in de lokale kaascultuur van de Krimpenerwaard, zijn het toonbeeld van passie voor ambacht en aandacht voor detail. Bij Schoonhoven Keramiek staat maatwerk centraal, ver weg van massaproductie. Van sierlijke kaasplanken tot artistieke tegels, elk stuk vertegenwoordigt de trots en traditie van onze rijke regio, waarbij we de essentie van het ambacht en lokale trots in elk stuk vastleggen. 

Welke producten maken we allemaal? 

In ons aanbod van kaas gerelateerde producten vindt u een breed aanbod aan items: van praktische kaasplanken en botervloten tot stijlvolle kaasstolpen en kaasschaven. We maken ook borden en tegels met afbeeldingen van zuivelbedrijven, hun logo’s of koeien, wat een extra dimensie geeft aan onze collectie. Het pronkstuk van deze productenlijn is de keramische Goudse kaas. Speciaal voor dit stuk ontwikkelden we een nieuwe mal, resulterend in een adembenemend mooie creatie die niet alleen het oog streelt maar ook een ode is aan de kaasgeschiedenis van Gouda.  

Met welke bedrijven in de branche werken we samen? 

Onze samenwerkingen omvatten vooraanstaande namen zoals Friesland Campina, Cono (makers van Beemsterkaas), het Nederlands Zuivelbureau en de Kaaswaag Gouda. Deze partnerschappen tonen onze diepe verbondenheid met de zuivelindustrie. De borden die we voor deze bedrijven creëren, vermelden vaak hoe lang de bedrijven actief zijn en zijn versierd met logo’s of afbeeldingen van koeien. Deze gepersonaliseerde stukken vieren niet alleen de duurzame relaties en inzet van deze bedrijven en hun leden maar onderstrepen ook onze gedeelde passie voor de Nederlandse zuiveltraditie. 

Ook keramische kunst laten maken? Neem contact op 

Bent u geïnspireerd door onze producten en het verhaal daarachter? Schoonhoven Keramiek nodigt u uit om deel uit te maken van dit unieke erfgoed. Of u nu op zoek bent naar een uniek geschenk voor een bijzonder moment, of uw bedrijf wilt vieren met een op maat gemaakt keramiekstuk, wij staan klaar om uw visie tot leven te brengen. Onze deuren staan niet alleen open voor samenwerkingen rondom kaas gerelateerde producten, maar ook voor andere wensen kunt u bij ons terecht! Laten we samen iets unieks creëren dat perfect aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Neem vandaag nog contact met ons op om samen de mogelijkheden te verkennen. Wij zijn te bereiken via e-mail info@schoonhovenkeramiek.nl of telefonisch: +31 (0)182 373839.  

Contact opnemen

Lees ook

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Schoonhoven Keramiek werd in 1920 opgericht als N.V. Plateelbakkerij Schoonhoven.
Wijnkoelers van keramiek na de transferstook. Ontwerp  Jitske Wadman en  Inge Bons  in in opdracht van Academie Minerva, Hanze Hogeschool Groningen.
🐱Calling all cat lovers! Get ready to fall in love with these adorable handpainted Delftblue kittens! 😻🎨 This series of cuties has been skillfully crafted in our pottery, and we can't wait to share...
Bekijk alle Instagram berichten