Banner Tekst

Op zoek naar kleinere aantallen? Ontdek ons unieke aanbod per stuk op Dutch Ceramics - Klik hier!

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
Ga terug

Een eerbetoon aan Theobroma: Een goed voorbeeld van Delfts blauw Schoonhoven

18 oktober 2023

Een eerbetoon aan Theobroma: Een goed voorbeeld van Delfts blauw Schoonhoven 

Theobroma, een roemrijke Amsterdamse cacao importeur, viert een eeuw van succes en traditie. Wat is een betere manier om deze mijlpaal te markeren dan een handgemaakt eerbetoon dat de rijke geschiedenis weerspiegelt? In de werkplaats van Schoonhoven Keramiek werd hun iconische eerste kantoorpand met grootse precisie getransformeerd tot een unieke keramische drankfles. Elk detail, elk hoekje en kozijn, handmatig nagevormd, is een getuige van onze toewijding aan het ambacht dat Delfts blauw heet. 

Waar Oud-Hollandse traditie moderniteit raakt 

Zo'n speciaal project als voor Theobroma vereist een bijzondere plek van creatie. Onze werkplaats, waar de tijd lijkt stil te staan, is een broedplaats voor traditie en innovatie. De geur van verse klei, de aanraking van een bekwame hand, en de fluisteringen van generaties vakmensen vullen de lucht. Hier worden ideeën geboren, vormgegeven door passie en toewijding. 

Delfts Blauw: Een eeuwenoude kunst 

In het hart van onze ambachtelijke traditie ligt ook de kunst van het Delfts blauw. Dit wereldberoemde blauw-witte aardewerk, ooit ontstaan als antwoord op de Chinese porseleinkunst, is bij ons in ere gehouden en verder verfijnd. Met zijn delicate patronen en gedetailleerde schilderingen is elk stuk een getuigenis van geduld, vakmanschap en diepgewortelde liefde voor keramiek. 

Handgevormde herinneringen 

Naast grootse bedrijfsjubilea, hebben vele anderen hun weg gevonden naar onze werkplaats. Of het nu een geliefd familiehuis is, een plek van persoonlijke betekenis, of een dierbare herinnering, wij hebben de eer om deze verhalen te vereeuwigen in klei. Elk stuk is een dialoog tussen het verleden en het heden, zorgvuldig geboetseerd en gebakken tot perfectie. 

Meer dan alleen flessen 

Hoewel Theobroma's project een prachtig voorbeeld is, gaat ons repertoire verder. Sierlijke huisjes, dromerige bootjes en tal van andere vormen worden met dezelfde zorg en aandacht gevormd. En wanneer het kunstwerk klaar is, wordt het afgevuld met een drank die past bij de gelegenheid, waardoor kunst en functionaliteit samenkomen. Neem eens een kijkje waar we jou bij kunnen helpen. Delfts blauw is een namelijk een aanrader voor iedere woning!  

Contact opnemen

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Schoonhoven Keramiek werd in 1920 opgericht als N.V. Plateelbakkerij Schoonhoven.
50 meter giettafels om gipsmallen op vol te gieten en toch lijkt het of je altijd weer ruimte tekort komt om nieuwe mallen op te zetten. Maar niet alleen ruimte maar ook mensen, kom jij ons...
Detail of a handpainted large Delft tile panel (36 tiles depicting an amsterdam canal view), skillfully crafted by our master painter vd Berg who has been painting delftware for us for over 35 years...
Wijnkoelers van keramiek na de transferstook. Ontwerp  Jitske Wadman en  Inge Bons  in in opdracht van Academie Minerva, Hanze Hogeschool Groningen.
🐱Calling all cat lovers! Get ready to fall in love with these adorable handpainted Delftblue kittens! 😻🎨 This series of cuties has been skillfully crafted in our pottery, and we can't wait to share...
Bekijk alle Instagram berichten