AMBACHTELIJK FAMILIEBEDRIJF

AMBACHTELIJK FAMILIEBEDRIJF

LIEFDE VOOR HET AMBACHT
Keramiek is een ambachtelijk product. Het vereist vakmanschap. Het vraagt mensen die met hart en ziel werken aan een hoogwaardig eindproduct. Het vakmanschap is bij ons in de loop der tijden goed bewaard gebleven. We leren elke nieuwe generatie het geheim van het maken van mooi keramiek.

DOOR MENSENHANDEN
Klei is grillig materiaal. Voordat het een mooie vaas of schaal wordt, gaan er tal van stappen aan vooraf. Elke stap vraagt om persoonlijke aandacht, of het nu gaat om het gieten van de klei, het afwerken, het glazuren of het decoreren. De productie van aardewerk is een ambacht dat tot op de dag van vandaag goeddeels door mensenhanden wordt uitgevoerd. 

SINDS 1920
Schoonhoven Keramiek werd in 1920 opgericht als N.V. Plateelbakkerij Schoonhoven. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf.

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
Vorm geven aan waardering
Schoonhoven Keramiek werd in 1920 opgericht als N.V. Plateelbakkerij Schoonhoven.
Crafted with precision and adorned with elegance, we proudly present our latest masterpiece - a personalized handpainted DelftBlue wallplate made exclusively for Fokker Aerospace Services. 🎨✨ Immerse...
🎃 Embrace the Spookiness with Delftware Craftsmanship!⁠
Our talented team of artisans has poured their heart and soul into each of these unique Halloween-inspired pieces, bringing together the rich...
Bekijk alle Instagram berichten