GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS

SINDS 1920
Plateelbakkerij Schoonhoven start in 1920 met de productie van fijnkeramiek. Het keramiek wordt dan gebakken in turfovens en daarna met de hand beschilderd. De productie bestaat vooral uit 'siergoed'. In 1923 maakt de fabriek voor het eerst aardewerk in opdracht. Ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina produceert Plateelbakkerij Schoonhoven een rijk gedecoreerde herdenkingsvaas.

NAAM EN FAAM
Plateelbakkerij Schoonhoven maakt naam in binnen en buitenland. Met name de decors die het aardewerk sieren worden geroemd. Het bedrijf hecht grote waarde aan de artistieke kwaliteit van haar producten. Er zijn bijzondere Jugendstilontwerpen, en ook meer barokke decors. Vanaf de jaren '50 wordt ook in Delfts blauw geschilderd. In die periode zijn er alleen al 63 schilders in dienst van het bedrijf.

FAMILIEBEDRIJF
Tijs Visser is in 1920 samen met zijn schoonvader en zwager de oprichter van Plateelbakkerij Schoonhoven. Hij wordt in de jaren '50 opgevolgd door zijn zoon Nico, die tot het begin van de jaren '80 directeur blijft. In 1983 draagt hij de leiding van het bedrijf, dat inmiddels Schoonhoven Keramiek heet, over aan zijn zoon Joop Visser en zijn schoonzoon Hans van Dorst. Laatstgenoemde was directeur van het bedrijf tot zijn overlijden in oktober 2016. Zijn echtgenote Connie Pijls is nu directeur/eigenaar van Schoonhoven Keramiek.

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
Vorm geven aan waardering

Copyright © 1920 - 2023 Schoonhoven Keramiek | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM