Banner Tekst

Op zoek naar kleinere aantallen? Ontdek ons unieke aanbod per stuk op Dutch Ceramics - Klik hier!

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
DELFTS BLAUW

DELFTS BLAUW


Schoonhoven Keramiek maakt sinds 1920 zowel handgeschilderd en machinaal gedecoreerd Delfts aardewerk en genoot grote bekendheid onder de naam ``Plateelbakkerij Schoonhoven``. Onze collectie eigen modellen naar voorbeeld van het oude Delfts is indrukwekkend. Elk product wordt voorzien van een certificaat van echtheid. Dit certificaat staat garant voor de kwaliteit van onze producten en het vakmanschap van dit familiebedrijf.


DE OORSPRONG VAN DELFTS AARDEWERK
Rond 1640 gingen de voornaamste bierbrouwerijen in Delft failliet door malaise. In dezelfde periode stagneerde de import uit China. Plateelbakkers vestigden hun bedrijven in de leegstaande bierbrouwerijen en legden zich toe op het zo goed mogelijk nabootsen van porselein uit het Verre Oosten. Rond 1700 waren er meer dan 30 plateelbakkerijen in Delft. Daarom werd 'Delfts' de verzamelnaam voor dit soort aardewerk. Delfts aardewerk heeft tot op de dag van vandaag in de gehele wereld een goede reputatie. Het staat voor een ambachtelijk product dat met de grootst mogelijke zorg wordt gemaakt.

Schoonhoven Keramiek logo
Schoonhoven Keramiek
Vorm geven aan waardering
Schoonhoven Keramiek werd in 1920 opgericht als N.V. Plateelbakkerij Schoonhoven.
😣 Ja hoor, shit happens ook bij Montagne Dutchceramics. ⁠
Vreemd genoeg veruit de meeste biscuit tegels zijn heel gebleven doordat ze ingeklemd zaten tijdens het schuiven .⁠
⁠
⁠
#dutchceramics...
Een kleine herinnering van Montagne Aardewerk aan uw (half)jaarlijkse gebitscontrole !⁠
⁠
⁠
#dutchceramics #bowlsanddishes #pottenbakken #nationaldentistday #nervousdental #oralhealth #dentalcare...
50 meter giettafels om gipsmallen op vol te gieten en toch lijkt het of je altijd weer ruimte tekort komt om nieuwe mallen op te zetten. Maar niet alleen ruimte maar ook mensen, kom jij ons...
Detail of a handpainted large Delft tile panel (36 tiles depicting an amsterdam canal view), skillfully crafted by our master painter vd Berg who has been painting delftware for us for over 35 years...
Wijnkoelers van keramiek na de transferstook. Ontwerp  Jitske Wadman en  Inge Bons  in in opdracht van Academie Minerva, Hanze Hogeschool Groningen.
Bekijk alle Instagram berichten